HideMyAss VPN

HideMyAss VPN

Netflix Magyarországról

2015. október 22. - VPNHero

Mi a Netflix?

 

 

Gyarkorlatilag egy online videotéka, ami az USA-ban működik, fix előfizetési díjért (8 dollár per hó, vagyis kb 2000 forint, vicckategória) hozzáférhetsz egy iszonyú mennyiségű filmet és sorozatrészt magába foglaló adattárhoz. A filmek közül az újabbak HD minőségűek (viszont “csak” 720p, tekintve, hogy streamingben még nem tartunk ott, hogy a fullHD opció legyen), a legtöbbjükhöz az angol felirat bekapcsolható. Tehát ehhez a kvázi végtelen kontenthez nyúlhatsz hozzá egy barna színű Bethlen Gáboros papírpénzért per hó.
Mi a szopópálya? Hát az, hogy a Netflix ellenőrzi az IP címed alapján, hogy honnan jössz, és amennyiben nem az USA-ból, akkor nagyon udvariasan, de határozottan elküld a ...., hogy számodra ez a szolgáltatás nem elérhető, mert nem az ideális országban tartozkodsz.

 

Mit lehet tenni?


A megoldás egy VPN tunneling típusú szolgáltatásra történő előfizetés, ami azt eredményezi, hogy az interneten tetszőleges (a szolgáltató által szupportált) országból jövő szakember benyomását kelthetjük, vagyis az IP-nk USA, UK etc lesz, igénytől függően.
A dolog rendkívül egyszerű, nagyon sok szolgáltató foglalkozik ilyesmivel HideMyAss.  Megrendelés után a VPN kapcsolat beállítása csupán perceket vesz igénybe.
Maga a Netflix előfizetés havi 8 dollárba kerül, a hülyének is megéri, az első hónap ingyenes. Szerencsére a hitelkártyaszámra nem szűrnek országszinten, tehát remekül lehet magyarországi bankkártyával is feliratkozni a szolgáltatásra.


capture_1.PNG

 

 

Mi a gond?


Mindezek beszerzése beállítása után az első pofon, ami a Netflix-szel kapcsolatban a user arcába tolul az az, hogy rájön, hogy mivel a VPN kapcsolat sávszélessége csupán 1-2 Mbit, ezért nem tudja a Netflix kontentet HD-ban (720p) nézni (ami 3.6-4 megabitet igényel, de a VPN a szűk keresztmetszet).

 

A megoldás pofonegyszerű:

A Netflix az IP-t csak a filmlejátszás elkezdéséig ellenőrzi, tehát ha lelőjük a VPN-t, miután elkezdődött a lejátszás, akkor visszaáll a normál netszolgáltatásodra, ahol már remélhetőleg megvan a HD-hez szükséges 4-5 Megabit. Ezen kívül rá lehet venni manuálisan a Netflixet, hogy magasabb bitrate-en streameljen, a megoldás: a böngészőablakban amikor fut a film (fontos: NEM fullscreenben), akkor klikk a futó filmre, majd Shift+Control+Alt+S, ekkor feljön egy ablak, ahol manuálisan átállíthatod a bitrate-et. Ez gyakorlatilag egy Microsoft Silverlight beállítás. Itt beállítod a legmagasabbat. Ezután simán visszahúzzuk a csúszkát a film elejére, némi kis idő és bufferelés után elindul a HD tartalom.

Weboldal megtekintése

 

Magáért a Netflixért persze fizetned kell havi 8 dollárt, de az első hónapban még ez is ingyenes, úgyhogy mindenki kipróbálhatja a HD Netflix élményt teljesen ingyen egy hónapon keresztül.


Nekem bejött, maradtam is előfizető :)


Tehát a filmlejátszási process összefoglalva röviden:

1. HideMyAss elindít, VPN ON-ra kapcsolás

2. Netflix böngészés, film indítás

3. Ha a filmlejátszás elindult, HideMyAss VPN kapcsoló OFF-ra állítás.

4. Ablak üzemmódban Shift+Ctrl+Alt+S Silverlight popupban max stream bitrate beállítás

5. Lejátszási csúszka visszahúzása a film startpozíciójába, bufferelés, HD lejászás.

Enjoy :)

Igen, tudom, bonyolult, de:

-óriás választék mind filmből mind sorozatból, havi kétezerért

– angol nyelven megszólaló filmek

– angol nyelvű felirattal, ami sokat segít a megértésben

– nem atomidegesítő magyar szinkron

– in HD (720p) when available

– cheap as fuck, torrenttel foglalkozni is vicc ezek után

A bejegyzés trackback címe:

https://hidemyasshungary.blog.hu/api/trackback/id/tr637971447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása